روتاری جوینت فولادی

مقالات روتاری جوینت
بازدید: 973

کار روتاری جوینت چیست ؟

مقالات روتاری جوینت
بازدید: 1975

روتاری جوینت دو کاناله

مقالات روتاری جوینت
بازدید: 2262
 
 
روتاری جوینت چیست؟
روتاری جوینت‌ ، ابزاری برای چرخش و چرخندگی می باشد. این ابزار به قطعات متصل اجازه چرخیدن می‌ دهد. این ابزار برای اتصال قطعه ای تامین ثابت مانند لوله و یک قسمت چرخشی مانند سیلندر است. با روتاری جوینت سیالات به راحتی به قسمت چرخشی وارد و خارج می شوند. روتاری جوینت‌ جهت خنک کردن، گرما یا انتقال دادن مایع (پنوماتیک یا هیدرولیک) مورد استفاده قرار می گیرد. از سیالاتی که با روتاری جوینت انتقال می یابند، میتوان آب، بخار، روغن داغ، خنک کننده ها و مایع هیدرولیک را نام برد. روتاری جوینت انواع مختلفی دارد و در سه نوع یک کاناله، روتاری جوینت‌ دو کاناله و چند کاناله ساخته می شود. در این مقاله اطلاعاتی در مورد روتاری جوینت و انواع آن مخصوصاً، روتاری جوینت دو کاناله برای آشنایی بیشتر شما آورده شده است.
 
 
کاربرد روتاری جوینت دو کاناله
اگر تجهیزات طوری باشند که به انتقال چند رسانه یا خروجی به چند مکان نیاز داشته باشند، باید از روتاری جوینت دو کاناله استفاده کرد. روتاری جوینت دوبل در مخزن هایی که رفت و برگشت سیال ها از یک محل است، به کار گرفته می شود. یکی از کانال ها جهت داخل شدن سیال و کانال دیگری برای خارج کردن مورد استفاده قرار می گیرد. از این نوع روتاری جوینت در خیلی از صنایع استفاده می شود.
 
اجزای اصلی روتاری جوینت دو کاناله
روتاری جوینت‌ دو کاناله دارای اجزایی مثل: غلاف یا همان بدنه، شفت، راهنما و ضامن است. اجزای روتاری جوینت‌ ها مشابه هستند، فقط تعداد کانالهای آنها متفاوت است.
 
بدنه یا غلاف روتاری جوینت دو کاناله
بدنه از جنس چدن، آلومینیوم، برنج و استیل ضد زنگ ساخته شده است. بدنه روتاری جوینت دو کاناله فشار زیادی را تحمل می کند. قابل اتصال با شیلنگ می باشد و به عنوان مهارکننده گشتاور نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
 
شفت یا گردنه روتاری جوینت دو کاناله
شفت یا گردنه اولین قسمت روتاری جوینت دو کاناله است، که به دستگاه متصل می شود. جنس شفت از استیل ضد زنگ است و دارای بخشهایی مثل شیار صاف، شیار مخروطی و شیار باریک می باشد.
 
کاربرد راهنما در روتاری جوینت دو کاناله
از راهنما یا آستر فلزی جهت دار، برای انتقال نیروی چرخشی و در واقع حفظ هم ترازی روتاری جوینت دو کاناله استفاده می شود.

 
 
ضامن مهمترین قسمت روتاری جوینت دو کاناله
ضامن روتاری جوینت دو کاناله مهمترین قسمت آن است. در هنگام انجام عملیات، ضامن روتاری نیروهای بارگیری داخلی را به خاطر فشار مایع، همچنین اصطکاک تماس با گردنه چرخشی و بدنه ثابت را تحمل می کند.
 
روکش انجمنی بخش اختیاری روتاری جوینت دو کاناله
روکش انجمنی در روتاری جوینت دو کاناله بین سر و بدنه روتاری جوینت قرار می گیرد. این قسمت برای محکم بودن بخشهای داخلی بعد از برداشت سر روتاری جوینت مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این روکش اختیاری است.
 
نحوه نصب روتاری جوینت
برای نصب روتاری جوینت دو کاناله هم مانند دیگر روتاری جوینت ها، باید مراحل زیر را انجام داد. روتاری جوینت را با گیره ای محکم نگه داشته، به قسمت ‌های ورود و خروج شیلنگ های انعطاف پذیر را نصب کنید. وقتی شیلنگ ها را نصب کردید روتاری را از گیره جدا و آن را به دستگاه و یا محفظه خود نصب کنید. حالا باید شیلنگ های ورود و خروج را به روتاری متصل کرد. تحت هیچ شرایطی نباید شیلنگ های ورود و خروج به صورت مستقیم به روتاری وصل شوند. بعد از اتصال و قبل از شروع فعالیت باید همه شیلنگ ها را چک کنید. مهمترین مسئله در نصب روتاری جوینت ها و استفاده درست از آنها، انعطاف پذیری شیلنگ ها می باشد.
 
موارد استفاده از روتاری جوینت
تولید و واردات روتاری جوینت دو کاناله با توجه به افزایش میزان تقاضا و موارد استفاده از آنها افزایش چشمگیری داشته است. امروزه، روتاری جوینت‌ ها در انواع مختلف یک کاناله، روتاری جوینت دو کاناله و چند کاناله به خاطر پیشرفت های تکنولوژیکی و تقاضای صنعت ها، در بازار عرضه می شوند. از روتاری جوینت ها مخصوصاً روتاری جوینت دوبل در بسیاری از صنایع مثل: هوافضا، دفاع، نفت و گاز اتوماسیون کارخانه، تجهیزات سنگین، مواد غذایی و نوشیدنی، پزشکی و فلز استفاده می شود. در صنایع دارویی، کاغذ سازی و چاپ، صنایع پلاستیک هم میتوان از روتاری جوینت ها استفاده کرد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
بازدید: 2262تاریخ انتشار : 1402/02/29